Image

Kalastus

Vuokatin ja Sotkamon aluetta ympäröi isot järvet, useat lammet sekä solisevat purot ja joet. Laajat vesistöalueet ovat puhdasvetisiä, ja niissä elää laaja kalakanta aina hauesta kirjoloheen ja siiasta kuhaan. Kalastaminen onkin alueella erittäin suosittua ja siitä löytyvää informaatiota tarjoaa useat eri sivustot. Tässä esittelyssä teille suoria tärppejä kuinka olet jo vapa kädessä nauttimassa Kainuun vesistä.

Kalastusluvat:

Varsinaisen kalastusluvan lisäksi tarvitsee maksaa valtion kalastuksenhoitomaksu. Pilkkimiseen tai onkimiseen et tarvitse kalastuslupaa, sillä se kuuluu jokamiehenoikeuksiin. Kalastuksenhoitomaksu tulee olla suoritettuna ennen kalastamisen aloittamista jos olet 18-64 -vuotias.

Tarkista aina ajankohtaan liittyvät kalastuluvat helpoiten osoitteesta:
www.kalallakainuussa.fi

Tai hanki lupa netistä:
https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet.html?q=Sotkamo

Jokikalastus

s jokikalastus uistelu sotkamo vuokatti kalastus

Jormasjoki & Myllylänkoski
Koskikalastuspaikka numero uno on ehdottomasti Jormasjärveltä Nuakseen laskeva Jormasjoki koskipaikkoineen. Alueelle pääset helposti autolla Kajaani-Sotkamo väylältä Jormasjoen kohdalle tehtyihin levähdyspaikkoihin. Jormasjoki on helposti lähestyttävä koskikalastusalue niittyjen ja peltojen keskellä. Joen leveys on noin 20 metriä ja rannoilta ainakin perhokalastajan kannattaa varautua kahluuvälinein.


Ontojoki
Ontojoki on mielenkiintoinen kookas kalavirta, jossa Kuhmon laajat vesistöt virtaavat Sotkamon järviin. Metsän keskellä virtaava voimakas kalavirta ei pidä sisällään koskipaikkoja, ja onkin erittäin hyvä uistelu ja vapakalastusjoki. Perhokalastajalle Ontojoki tarjoaa parhaillaan siikoja sekä harjuksia. Ontojoen viehelupa-alue kattaa Katerman ja Kallioisen välisen jokiosuuden.


Tipasjoki ja Lontanjoki Kaksi vierekkäistä joki- ja järvireittiä laskevat Sotkamon isoihin järviin. Lontanjoki virtaa Sapsojärveen ja Tipasjoki taas Kiimasjärveen. Nämä kaksi pienvesistöä ovat kalastettavissa samalla luvalla ja parhaimmat koskikohdat ovat autolla saavutettavissa.

Lisätietoa

Matkailuneuvonta

Sotkamo
Keskuskatu 3
88600 Sotkamo
Puh. 045 312 1016

Vuokatti
Ilkantie 8
88610 Vuokatti
Puh. (08) 619 410

sotkamovuokatti etaisyyskartta footeriin 2018