Aktiviteetit

Alueemme yksi vetovoimatekijä on monipuolinen aktiviteettitarjonta. Ohjelmapalveluyritysten tarjoaminen retkien lisäksi, luonto itsessään kutsuu liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Tälle sivulle on listattu Sotkamon ja Vuokatin nähtävyyksiä, tekemistä ja kokemista niin ulkona kuin sisätiloissakin.

Aktiviteetit

Alueemme yksi vetovoimatekijä on monipuolinen aktiviteettitarjonta. Ohjelmapalveluyritysten tarjoaminen retkien lisäksi, luonto itsessään kutsuu liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Tälle sivulle on listattu Sotkamon ja Vuokatin nähtävyyksiä, tekemistä ja kokemista niin ulkona kuin sisätiloissakin.

Vuokatti Bowling

Vuokatti Bowling

Vuokatti Bowling on edustava ja viihtyisä viihdekeilahalli, joka sijaitsee HolidayClub Katinkullan välittömässä läheisyydessä. Keilahallissa on 16 keilarataa (8 ja 8 rataa vastakkain), Vuokatti Shooting ammuntasimulaattori, kaksi biljardipöytää, yksi snookerpöytä sekä sauna- ja kokoustilat.

Yhteystiedot:
Katinkullantie 11
88610 VUOKATTI
+358 8 6640 080
info(at)vuokattibowling.fi

www.vuokattibowling.fi

Lue lisää

Ampumahiihto

Ampumahiihto

Vuokatin Urheiluopisto tarjoaa ampumahiihtäjille Suomen monipuolisimmat laji- ja oheisharjoittelun suorituspaikat ja ampumahiihtäjän tarvitsemat testauspalvelut. Harjoitteluun vaihtelevuutta ja lisää laatua tuo ammunnan tuuliharjoittelulaitteisto sekä EKO-ase, jota käyttäessäsi et ole sidottu ampumaan vain ampumaradalla.

Lue lisää:
VuokattiSport/Ampumahihto

Naapurivaaran Huvikeskus

Naapurivaaran Huvikeskus

Kauniita maisemia, karaokea ja suosittuja orkestereita sekä solisteja kuuluu Naapurinvaaran Huvikeskuksen tanssi-iltoihin. ”Napiksella” järjestetään noin 30 tanssit joka vuosi. Vuokatista, Sotkamosta ja Kajaanista on tanssi-iltoina järjestetty linja-autokuljetukset.

Löydät meidät myös:
www.napis.fi
instagram/napis.fi
facebook/napis.fi

Biljardi

Biljardi

Biljardia pelaamaan? Vuokatista Vuokatti Bowlingilta löytyy kolme kilpatason biljardipöytää ja VuokattiBowling yläkerrassa sijaitsevan salin voit vuokrata myös yksityiskäyttöön. Lisäksi Sotkamossa löytyy bijardipöytä Ravintola Kantiksesta.

Lue lisää

Golf

Golf

Vuokatin Katinkullasta löytyy kolme rataa ja kolme eri tasoa pelata Golfia. Jokamieskentällä golfia pääsee kokeilemaan ilman osakkuuksia, jäsenyyksiä tai kursseja. Lisäksi on Par3 -kenttä yhdeksällä reiällä, sekkä Championship Course, joka on ollut usean eri kansainvälisenkin kilpailun näyttämönä. Alueelta löytyy myös Golf-simulaattori, jossa swingiä voi treenata sisätiloissa.

Lue lisää

Frisbeegolf

Frisbeegolf

Frisbeegolfia Sotkamossa ja Vuokatissa voi harrastaa viidellä eri tason radalla. Maisemiltaan ne ovat puisto- ja metsäratoja. Väylien lukumäärä vaihtelee 9 ja 18 välillä.

Lue lisää

Hiihto

Hiihto

Alueemme latuverkosto on yksi Suomen parhaita ja Vuokatissa hiihtokausi alkaa perinteisesti jo 10.10. avattavalla ensilumenladulla. Talven mittaan latuja avataan enemmän ja niitä löytyy jokaiseen makuun - myös senioreille ja lapsiperheille n.150 km:n verran.

Lue lisää

Kalastus

Kalastus

Vuokatin ja Sotkamon aluetta ympäröi isot järvet, useat lammet sekä solisevat purot ja joet. Laajat vesistöalueet ovat puhdasvetisiä, ja niissä elää laaja kalakanta aina hauesta kirjoloheen ja siiasta kuhaan. Kalastaminen onkin alueella erittäin suosittua ja siitä löytyvää informaatiota tarjoaa useat eri sivustot.

Lue lisää

Kuntosalit

Kuntosalit

Rautaa pitäisi päästä nostamaan lomallakin? Onnistuu. Sotkamossa keskustassa on kunnan ylläpitämä ilmainen sali, joka on myös painonnoston sm-mitaleja haalineen Sotkamon Visan kotisali. Vuokatissa kuntosalitarjonta on laaja ja nykyaikaisempi josta löytyy mm. crosstraineria ja pakkaslaitteita.

Lue lisää

Laskettelu

Laskettelu

Vuokatinrinteiden laskettelukeskus sopii sekä ensikertalaisille että kokeneille laskijoille. Rinnetarjonta on monipuolinen ja rinteiden välillä on helppo sukkuloida. Lautailijoitakaan Vuokatissa ei ole unohdettu, maailmancup-mitat täyttävä lumikouru eli superpipe, slopestyle-rinne sekä ministreet parantavat entisestään laadukkaiden suorituspaikkojen kirjoa.

Lue lisää

Lautalajit

Lautalajit

Vuokatista on vuosien saatossa rakentunut lautalajeja harrastaville kattava mesta harrastaa. On ramppihuone, trampat ja hyppyrit, joissa treenata temppuja suoraan Foam Pit -altaaseen, vesiurheilukeskus ja paljon muuta.

Lue lisää

Nähtävyydet

Nähtävyydet

Yhtenä Suomen kauneimpana, vaarojen ja vesistöjen ympäröimänä kuntana on Sotkamon ja Vuokatin nähtävyydet luontokohteita. Tosin mukaan mahtuu kulttuuri ja historiasta kertovia kohteita.

Lue lisää

Rullahiihto

Rullahiihto

Sotkamosta ja Vuokatista löydät ihanteelliset rullahiihtomahdollisuudet olit sitten huippu-urheilija tai vasta-alkaja. Alueemme tarjoaa hyväkuntoiset kevyenliikenteen väylät, vasta uusitun rullahiihtoradan sekä Vuokatinvaaran nousun kaikentasoiseen harjoitteluun. Voit suunnitella reittisi Sotkamon ja Vuokatin lukuisista mahdollisuuksista itsellesi sopivaksi.

Katso ratojen lisätiedot

Sauvakävely

Sauvakävely

Sotkamon luontoa hallitsevat korkeat vaarat, joista näyttävimmät kohoavat Vuokatin 15 kilometriä pitkässä vaarajonossa. Vaaroja ympäröivät laajat järvi ja jokialueet. Näiden maisemien keskellä risteilevä polkuverkosto kutsuu kävelemään.

Lue lisää

Uintipaikat ja kylpylät

Uintipaikat ja kylpylät

Sotkamo ja Vuokatin aluetta ympäröi laajat vesistöalueet hiekkarantoineen ja oheispalveluineen. Majoitusalueiden välittömässä läheisyydessä on poikkeuksetta uimapaikka ihan kivenheiton päässä. Parhaimmat hiekkarannat alueella löydät Hiukan uimarannalta Sotkamon keskustassa ja vastaavasti Vuokatista Särkiseltä Vuokatinhovin rannalta.

Lue lisää

Kainuun Vaellustalli

Järjestämme elämysretkiä kainuulaiseen luontoon islanninhevosilla ympäri vuoden. Osaavista hevosistamme löytyvät sopivat ratsut myös ensi kertaa ratsastusta kokeileville – kokeneempien asiakkaiden kanssa mennään reippaammin. Lisätietoa, tasoryhmäkuvaukset, ikärajat ym. löydät nettisivuiltamme ja kuluvan kuukauden retkiaikataulut FB-sivuiltamme.

Yhteystiedot:
puh. 0400 913 215
Riekinrannantie 6B, Sotkamo

Katinkulta Golf Ry

Katinkullassa pelaat golfia Vuokatin upeissa maisemissa hyvin hoidetuilla kentillä.

Yhteystiedot:
Katinkullantie 15, 88610 Vuokatti
Puh. 030 686 3488

Megazone & VR-Room Vuokatti

VR-Roomissa elämyksiin hypätään VR-lasien kautta! Kymmenet erilaiset pelit vievät pelaajan uusiin maailmoihin. Uskallatko kävellä kapeaa lankkua pitkin korkeuksissa? Saatko rytmistä kiinni tanssipelissä? Nämä ja kymmenet muut aktiviteetit odottavat VR-Roomissa, Megazonen sekä Superparkin yhteydessä!

Yhteystiedot:
Linturinteenkatu 1, 88610 Vuokatti
Puh. 045 871 6603

Moottoriurheilu

Kiinnostaako snowcross, carting, motocross, enduro? Järjestyy. Cross Country Rommakko tarjoaa kaikkea näitä ja vielä vähän enemmän. Jos haluat hieman hillitympää menoa, kuten ohjattuja moottorikelkkasafareja, tutustu Vuokatti Safariksen tarjontaan.

Naapurinlammen alpakat

Tallimme sijaitsee luonnonkauniin Naapurinlammen rannalla 10 min. Vuokatista. Tallissa asustaa niin väritykseltään kuin luonteeltaankin kirjava sakki. Näiden  kaverusten läsnäolo nostaa hymyn huulille. Vierailun yhteyteen on myös mahdollista sopia kahvittelu ja makkaranpaisto läheiselle laavulle. Jos tämä kuulostaa sinun jutultasi, soita ja sovi vierailuaika.

Yhteystiedot:
Pohjavaarantie, 88610 Vuokatti
Puh. 040 963 3269

Roemakka

Tarjoamme hyvinvointia ja levollisempaa elämää juurevan luontoyhteyden kautta. Reissulla meille opit luontoa kunnioittavan viljelyn ja eläinten hoidon tavoista, ymmärtämään lehmien ja kanojen kieltä sekä elät osana maatilaa, jossa jokaiselle on oma tärkeä paikkansa. Tarjoaamme ohjelmapalveluja toimivan lypsykarjatilan pihapiirissä

Yhteystiedot:
Pohjakoskentie 138, 88600 Sotkamo
Puh. 044 990 0353

SuperPark Vuokatti

SuperPark on Suomen liikuttavin sisäaktiviteettipuisto. Vuokatissa voit kiipeillä korkeuksiin, laskea vauhdikkaita liukumäkiä, hypätä vaijeriliu'un kyytiin tai mutkitella polkuautoradalla. Game Arena tarjoaa haastetta muun muassa jalkapallo-, jääkiekko-, pesäpallo- ja tennispisteillä. Golf Arenalla hiotaan taitoja sisäharjoittelualueella ja paljon muuta.

Yhteystiedot:
Linturinteenkatu 1, 88610 Vuokatti
Puh. 044 7388610

Vuokatin Seikkailupuisto

Vuokatin Seikkailupuisto on uusi ja monipuolinen kiipeilypuisto, joka tarjoaa hauskaa ja haastetta kaikille. Vuokatin Seikkailupuiston 9 rataa sijaitsevat luonnonkauniissa ympäristössä. Puisto on helposti saavutettavissa autolla Vuokatinrinteiden kautta ja sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Vuokatti Sportista.

Osoite:
Veikontie 4, 88610 Vuokatti

Vuokatti Safaris

Safaritalo Vuokatissa, jonka repertuaarista löytyy moottorikelkkasafareita, melontaretkiä, lumikenkäilyä ja mm. karhunkatselua. Tekemistä on jokaiselle vuodenajalle ja ikäryhmälle. Tutustu tarkemmin!

Yhteystiedot:
Suvikkaantie 1, 88610 Vuokatti
puh: +358 40 9115 323

Ilmoita palvelusi mukaan

Ilmoita palvelusi mukaan

SotkamoVuokatti.fi -portaaliin voit veloituksetta ilmoitaa yrityksesi perustiedot. Helpoiten se käy sähköpostitse osoitteeseen: info(at)sotkamovuokatti.fi.

Ilmoita viestissä yrityksesi nimi, lyhyt esittely teksti ja osoitetiedot. Mikäli haluat kuvallisen ilmoituksen tai vieläkin kattavamman esittelyn, kerromme mielellämme lisäpalveluista.

Voit myös ilmoittaa yrityksesi tiedot lomakkeella.

Matkailuneuvonta

Sotkamo
Keskuskatu 3
88600 Sotkamo
Puh. 045 312 1016

Vuokatti
Ilkantie 8
88610 Vuokatti
Puh. (08) 619 410

sotkamovuokatti etaisyyskartta footeriin 2018